Video

Tirza uit Berghem is grootste Game of Thrones-fan van Nederland: 'Soms kan ik er niet van slapen'

19 februari 2014 om 21:25
nl
De grootste Game of Thrones-fan komt uit Berghem. Tirza Schouten (24) schreef de titel dinsdag op haar naam. Schouten volgt de populaire Amerikaanse fantasie-televisieserie vanaf het eerste seizoen, dat uitkwam in april 2011, op de voet. En dat blijft niet alleen bij het kijken van de serie.
Geschreven door

De Berghemse fan draagt dagelijks een armbandje met een boodschap, geschreven in de fictieve taal die in Game of Thrones wordt gebruikt. Ook hangt een ketting met een drakentand om haar hals, eveneens een kenmerk uit de serie. Als klap op de vuurpijl maakte Tirza zelfs eigenhandig een replica van een jurk uit Game of Thrones.
Tirza op de troon"Ik heb de jurk één keer gedragen, tijdens de Game of Thrones-tentoonstelling in Amsterdam vorig jaar. Toen heb ik op de IJzeren Troon gezeten die ook écht in de serie te zien is", vertelt Tirza.
Dinsdag werd ze gekozen tot grootste Nederlandse fan van Game of Thrones. De verkiezing was een initiatief van de fansite winteriscoming en Warner Bros Home Entertainment en werd opgehangen aan de lancering van seizoen drie op Blu-ray en dvd.
Tirza droeg de jurk pas één keer, maar er bestaat een kans dat de jurk weer uit de kast kan. "Ik zit er nog wel aan te denken om de jurk met carnaval te dragen, maar dat weet ik nog niet zeker." Hoe dan ook, mensen die Tirza niet kennen zullen in eerste instantie niet zien dat Game of Thrones haar leven beheerst. Maar bekenden van haar weten niet beter.
Schokkend"Ik kijk de afleveringen vaak met mijn vriend, die het niet zo fanatiek volgt als ik. Soms wordt hij er wel een beetje ziek van als ik wéér over Game of Thrones begin", zegt Tirza, die erkent dat ze na een aflevering soms direct haar verhaal kwijt moet bij iemand. "Na de laatste aflevering van seizoen drie moest ik echt met iemand praten. Die episode was zo schokkend, dat ik niet kon slapen voordat ik erover had gepraat."
De zus en vader van Tirza kijken de serie ook. Sterker nog, het was de zus van Tirza die zorgde dat ze de serie ging kijken. "Zij downloadde al vaker Amerikaanse series en ze dacht dat Game of Thrones wel wat voor mij was. Na het zien van de eerste aflevering was ik verkocht."
Moeiteloos terugkijkenOp 6 april start in Amerika het vierde seizoen van Game of Thrones. Schouten kijkt er reikhalzend naar uit. Tot die tijd kijkt de Berghemse moeiteloos vorige afleveringen terug.
Of dat gaat vervelen? Nee hoor, integendeel. "De serie is zó goed, dat ik iedere keer als ik een aflevering opnieuw kijk, weer nieuwe dingen tegenkom die me eerder niet opvielen. Ik kan moeiteloos drie of vier keer een aflevering terugkijken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.