Overlast Emile van Loonpark Roosendaal: acht boetes voor hangjongeren, verslaafden en daklozen

20 februari 2014 om 14:02
nl
Acht hangjongeren, verslaafden en daklozen hebben in de nacht van woensdag op donderdag een bekeuring gekregen in het Emile van Loonpark in Roosendaal. Dit gebeurde tijdens een controleactie van de politie en de gemeente.
Geschreven door

De boetes werden volgens een gemeentewoordvoerder uitgedeeld voor het niet kunnen laten zien van een identiteitskaart, het drinken van alcohol, het hebben van softdrugs en het rijden met een fiets of scooter door het park.
Vandalisme en vervuilingTwee tieners kregen een verwijzing naar Bureau Halt. De bekeuringen werden gegeven in het park, maar ook in de onderdoorgang bij Parrotia.
Bezoekers en omwonenden klagen al jaren over vandalisme in het park en vervuiling. Zo worden er spullen vernield, ligt het park vol afval en worden passanten geïntimideerd. 
Burgemeester Jacques NiedererDe politie deelde de afgelopen twee weken al veertien bekeuringen uit in het gebied. Zorginstellingen helpen daklozen en drugsverslaafden waar nodig met persoonlijke begeleiding, tijdelijk onderdak, werk of scholing.
Volgens burgemeester Niederer komen er nog meer controles. Hij verwacht dat de overlast zal afnemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.