Geen haaien of zebra's, maar koeien op nieuwe kinderoversteekplaats Tuinzigtlaan Breda

20 februari 2014 om 16:16
nl
De nieuwe oversteekplaats over de Tuinzigtlaan bij de Duindoornstraat in Breda krijgt begin maart een wel heel bijzondere facelift. In plaats van de gebruikelijke haaientanden of een zebrapad wordt er speciaal voor de leerlingen van basisschool De Boomgaard gekozen voor een ander dier: de koe. "Hopelijk is daar meer ontzag voor dan er voorheen voor de zebra's was."
Geschreven door

De koeienoversteekplaats komt uit de koker van de gemeente Breda en Jantje Beton en is bedacht in het kader van het project 'Speelzone Tuinzigt'. De aanleg begint op 10 maart.
'Hopelijk meer ontzag'"Kinderen moeten veilig van en naar school kunnen. Veilig oversteken hoort daar bij. Op de kruising waar voorheen een zebrapad was, lukte dat niet. Simpelweg omdat de auto's niet stopten voor het zebrapad", aldus Saskia Boelema, wethouder Onderwijs en Jeugdzorg.
"Deze speelse manier - gebruikmaken van twee koeien - moet automobilisten extra attenderen op overstekende en spelende kinderen. Hopelijk is er voor de koeien meer ontzag dan er voorheen voor de zebra's was."
Leerlingen van basisschool De Boomgaard en hun ouders hebben samen met de gemeente het idee geopperd voor het ontwerp van de koeien op de oversteekplaats. De oversteekplaats ligt op een iets verhoogd plateau. De twee grote koeien worden in zwarte, witte en rode straatstenen uitgevoerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.