Tilburgse wijk Reeshof legt claim van 100 miljoen euro neer bij Essent

TILBURG - Een groep bewoners van de Tilburgse wijk Reeshof legt een claim van 100 miljoen euro neer bij Essent. De actiegroep Reeshofwarmte.nl heeft ontdekt dat Essent huishoudens ten onrechte elk jaar 150 euro aansluitkosten in rekening brengt. Ook elders in Brabant krijgen bewoners met stadsverwarming een te hoge rekening, zegt de actiegroep.
Volgens Joeri Haast van Reeshofwarmte.nl worden de 150 euro aansluitkosten ook ten onrechte in rekening gebracht bij huishoudens in de Bredase wijk Haagse Beemden, in de Eindhovense wijk Meerhoven en vermoedelijk ook Breda-Noord. De bewoners van de wijk Reeshof waren al een petitie begonnen tegen de hoge energiekosten.

Actiegroep rekent op politieke steun
De actiegroep rekent op steun uit de Tilburgse politiek. Volgens Haast staat in elk geval de VVD achter de claim die de bewoners gaan indienen. De bewoners vinden dat de energierekening los van de aansluitkosten al 250 euro te hoog uitvalt.

Volgens hen houdt Essent zich niet aan de afspraak dat huishoudens met stadsverwarming evenveel kwijt zijn als mensen die van energieaanbieder kunnen wisselen. In totaal zouden bewoners in Reeshof hierdoor 400 euro per jaar teveel kwijt zijn.

Reactie Essent
"Eind januari staat er een gesprek gepland met de wethouder van de gemeente Tilburg, de coöperatie CDER en de initiatiefnemer van Reeshofwarmte over een specifiek kostenaspect voor de wijk Reeshof", laat Essent weten. " We werken dus op constructieve wijze aan een oplossing. Tijdens dit gesprek bespreken we de casus met Reeshofwarmte, dat hebben we met de initiatiefnemer afgesproken en daar houden we ons aan."