Video

Actiegroep voor ondertunneling N65 bij Helvoirt wil uitslag verkiezingen beïnvloeden door flyeractie

23 januari 2014 om 22:40
nl
Het comité N65 dat wil dat de weg tussen Tilburg en Den Bosch bij Helvoirt door een tunnel gaat lopen, hoopt dat mensen op partijen stemmen die voor ondertunneling zijn. Om dat te bereiken worden vanaf februari, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart, flyers verspreid.
Geschreven door

Op die flyers staat de tekst 'veilig en gezond, N65 onder de grond'. Op welke partijen mensen bij de gemeenteraadsverkiezingen zouden moeten stemmen, dat willen de actievoerders nog niet zeggen. De N65 is een van de drukste wegen in Brabant. Iedere ochtend loopt het verkeer er vast. Volgens het comité N65 is er niet alleen grote geluidshinder, maar is de weg ook een gevaar voor de volksgezondheid door de milieuverontreiniging .
FijnstoffenDe actievoerders zijn de overlast van de weg helemaal zat. "Vooral de fijnstoffen die vrijkomen zijn een gevaar", zegt actievoerder Corneel Spil. Door die stoffen zouden mensen zelfs korter leven. Het comité vindt dat de Brabantse politiek compleet verkeerde keuzes maakt.
"Ze investeren wel veel geld in Brainport en hebben geen geld over voor een tunnel bij Helvoirt", zegt Spil. Hij is ervan overtuigd dat de N65 bij Helvoirt binnen tien jaar door een tunnel loopt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.