Video

Primeur bij Theresialyceum Tilburg: eerste Confucius Classroom voor Chinese lessen

21 februari 2014 om 09:32
nl
In Tilburg opent vrijdag het eerste echte Chinese klaslokaal van Brabant haar deuren. Het Theresialyceum is de eerste school in Brabant met een Confucius Classroom, voor Chinese lessen.
Geschreven door

Het taal- en cultuurproject wordt ondersteund door het Confuciusinstituut, dat in Nederland is verbonden aan de Universiteit van Groningen. Het instituut sponsort een aantal scholen om ervoor te zorgen dat het Chinees op een hoger niveau komt.
Uitleg over Chinese dans en kaligrafie"Hierdoor hebben we de beschikking over duizenden boeken en films, maar kunnen we bijvoorbeeld ook mensen uitnodigen die onze leerlingen uitleg geven over Chinese dans of kaligrafie", zegt rector Thomas Oudejans van het Theresialyceum.
Vier jaar geleden deed het Theresialyceum mee aan een pilot van de Nederlandse overheid om les te geven in het Chinees. Vorig jaar deden de eerste leerlingen met succes eindexamen in de taal. Op het Theresialyceum wordt Chinese taal en cultuur gegeven. "Zo ben je op de hoogte van alle gewoontes en gebruiken, en spreek je genoeg Chinees om het ijs te kunnen breken", aldus Oudejans.
'Grootse wereldmacht op handelsgebied'Volgens de rector is kennis van de Chinese taal van groot belang. "China is de grootste wereldmacht op handelsgebied aan het worden", zegt hij. "Veel bedrijven, ook in Tilburg, hebben al contact met China."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.