TROTS Tilburg wil vervroegde aftrap carnaval: 'De gròtste en plezaantste carnaval van 't laand'

21 februari 2014 om 16:15 • Aangepast 22 november 2020 om 01:47
nl
TROTS Tilburg is verzot op carnaval. De politieke partij krijgt geen genoeg van het plezaantste feest van Brabant en pleit er daarom voor de aftrap van carnaval vanaf 2015 al op donderdagavond in te voeren, in plaats van vrijdag. In een brief in onvervalst Tilburgs dialect werden de plannen uiteengezet. Het is volgens TROTS dé manier 'om hiermeej laandelijke ene naom te krèège'.
Profielfoto van
Geschreven door

'TROTS wil dè Tilbörg nie alleeneg bekend stao vör zenne grotste en plezaantste kerremis, mar ôok vör zenne grotste en plezaantste carnaval.'
Volgens de politieke partij, die haar naam voor de gelegenheid heeft veranderd in TROTS Kruikenstad, heeft het vervroegen van het carnaval een onweerstaanbare aantrekkingskracht op alle bezoekers buiten Tilburg, die wel in zijn voor een extra lang carnavalsfeestje.

Wachten op privacy instellingen...

'Extra hooj voor de plòtseleke ikkenemie''Deurdè de vervruugden aaftrap van Carnaval deur de kwòllitèèt die we et meej kanne geeve òntrekkeskraacht zal hebbe op bezuukers van bèùte Tilbörg beteekentdees extra hooj vör de plòtseleke ikkenemie.' Vrij vertaald: de plannen zorgen ook voor extra geld, wat een stimulans betekent voor de economie.
Ook denkt TROTS dat artiesten die normaal gesproken bijna niet te boeken zijn, op donderdag nog wel in zijn voor een live optreden in de Tilburgse binnenstad.
De carnavaleske brief is naar het college van B. en W. van Tilburg gestuurd. Wordt vervolgd, dus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.