Video

Omstanders redden vrouw uit te water geraakte auto Breda: 'Zonder hen was het heel anders afgelopen'

21 februari 2014 om 20:21 • Aangepast 22 november 2020 om 01:47
nl
Een 60-jarige vrouw uit Breda is vrijdagavond met haar auto in het water langs de Markendaalseweg in Breda beland. Twee omstanders twijfelden geen moment en sprongen in het water om de vrouw uit de auto te halen. "Gelukkig hebben we de vrouw uit de auto kunnen krijgen", vertelt een van hen.
Profielfoto van
Geschreven door

Tim Feleus uit Breda (25) is een van de helden. Hij was op de fiets op weg naar de sportschool. Op het kruispunt van de Markendaalseweg en de Karnemelkstraat hoorde hij een harde klap, zag een auto de stoep op rijden en op zijn kop in het water glijden.
AardedonkerTim deed meteen wat hij moest doen. Hij rende naar het water en sprong er in. Een andere man was ook in het water gesprongen en was al bij de auto. "IJs- en ijskoud!", vertelt Tim. "Gelukkig hebben we de vrouw uit de auto kunnen krijgen, maar het duurde even voor we zagen dat de auto op zijn kop lag. Het was aardedonker."
De mannen konden de vrouw redden. Volgens de politie zijn het echte helden. "Zonder hen was het heel anders afgelopen met de vrouw", aldus politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. De politie onderzoekt nog of de vrouw gedronken had.
'Kon net staan in het water'Howard uit Breda wil alleen met zijn voornaam genoemd worden. Hij kwam net van een bouwmarkt vandaan toen hij in de haven een auto in het water zag liggen. "Er stonden een paar mensen naar de auto te kijken. Het voertuig lag op z`n kop in het water. Ik heb mijn auto stilgezet en mijn jas uitgetrokken. Wat ik op dat moment dacht? Niks. Ik dacht niet, lette niet op de kou en sprong in het water. Ik was blij dat ik in het modderige water kon staan. Half zwemmend en lopend baande ik een weg naar de wagen."
"Een andere jongen was er ondertussen ook in gesprongen", vervolgt Howard. "De wagen lag op zijn kop, alleen de wielen staken nog boven het water uit. Met z'n tweeën trokken we aan het portier. We voelden of er iemand zat maar we voelden helemaal niks, het leek wel een lege auto. Toen hebben we aan andere kant het portier opengetrokken. Op de stoel zat niemand maar op het dak voelde ik een jas. Ik trok de vrouw de auto uit. Ze bewoog helemaal niet meer. Boven gekomen haalde ze gelukkig meteen adem. Eerst kwam de politie, daarna de brandweer en ambulance. Ik zag nog hoe de vrouw een paar stapjes deed in de ziekenauto."
Naar ziekenhuisDe bestuurster is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Duikers zijn daarna nog in het water geweest om te controleren of er nog iemand in de auto zat. Het is nog onbekend hoe de auto precies in het water is gekomen.
Een arts heeft bloed afgenomen bij de vrouw, waarschijnlijk had ze teveel alcohol gedronken. Haar rijbewijs is voorlopig ingenomen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.