Sport zaterdag: fusie hockeyclubs Eindhoven, dames PSV/Eindhoven gelijk en Trappers treft Herentals

22 februari 2014 om 08:55 • Aangepast 22 november 2020 om 01:46
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met vandaag onder meer: Eindhovense hockeyclubs fuseren en remise dames PSV/FC Eindhoven.
Profielfoto van
Geschreven door

Eindhovense hockeyclubs fuserenDe Eindhovense hockeyclubs Oranje Zwart en EMHC gaan fuseren. De leden van de verenigingen hebben hiervoor toestemming gegeven. De fusieclub telt straks ruim 2500 leden en wordt daarmee de derde grootste hockeyverenging van ons land. Een naam voor de nieuwe vereniging moet nog worden bedacht.

Wachten op privacy instellingen...

Remise dames PSV/FC EindhovenDe dames van PSV/FC Eindhoven blijven op de vierde plek in de BeNe League staan. In België speelde de ploeg van trainer Nebojsa Vuckovic dit weekeinde 1-1 tegen Club Brugge. Maran van Erp maakte de treffer voor de Brabantse equipe. De achterstand van PSV/FC Eindhoven op koploper Standard Luik is momenteel veertien punten.
Schermen: Verwijlen en Tulen in actieBas Verwijlen is er net niet in geslaagd zijn tweede toernooizege binnen een maand te boeken. De 30-jarige degenschermer was onlangs in Berlijn de beste in de 54e editie van de 'Weisser Bär', zaterdag in de 'Glaive de Tallinn' moest hij genoegen nemen met zilver. Verwijlen verloor in de finale van het sterk bezette wereldbekerevenement in de hoofdstad van Estland van de Zwitserse topper Max Heinzer: 10-15. Zijn clubgenoot en trainingsmaatje Tristan Tulen uit Den Boschstrandde in de eerste ronde van het hoofdschema. De Est Sven Jarve was hem met 15-8 de baas.
Puntenverlies zaalvoetballers FCK De HommelDe zaalvoetballers van FCK De Hommel uit Den Bosch hebben dit weekeinde punten laten liggen tegen laagvlieger LZV/Kuypers. Het werd 4-4. CFE/VDL Groep uit Eindhoven won met 3-2 van HV/Veerhuys. Beide Brabantse clubs hebben 33 punten na 16 wedstrijden. FCM/Dichtbij uit Heerhugowaard voert de ranglijst met 39 punten aan.
Play-offs ijshockey: Trappers tegen HerentalsDe Tilburgse ijshockeyers van Destil Trappers spelen vrijdag in de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap tegen Herentals uit België. De Trappers beginnen als grote favoriet aan de nacompetitie. Ze wonnen namelijk de reguliere competitie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.