Video

Straatterreur zaait angst bij Helmondse ondernemers

22 februari 2014 om 09:13 • Aangepast 22 november 2020 om 01:46
nl
Helmondse ondernemers in de Molenstraat hebben genoeg van de straatterreur in hun buurt. De ondernemers hebben een petitie naar de politie en de gemeente gestuurd.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens ondernemers is het met name jeugd met Marokkaanse achtergrond die terroriseert de Molenstraat en de Aldi aan de Noord-Koninginnewal.
BedreigingenIn de petitie spreken de ondernemers van een harde kern van criminelen die ondernemers, klanten en bewoners intimideren en bedreigen. Ook zou er flink gehandeld worden in harddrugs.
Dinsdag gaan politici om de tafel met ondernemers. De gemeente wil zaterdag niet reageren op de petitie, er wordt pas maandag in een commissievergadering over gesproken.
AanpakVorig jaar trok de gemeente nog 220.000 euro uit om overlast door probleemjongeren aan te pakken. De gemeente wil af van de overlast, maar bij deze jongeren werkt de normale hulpverlening niet. Ze gaan daarom niet alleen boetes opleggen.
De jongens krijgen ook een persoonlijke coach, de ouders worden er bij betrokken en misschien nog wel het belangrijkste, ze moeten overdag iets te doen krijgen.
AngstDe ondernemers zijn bang om hun verhaal te doen uit angst voor de hangjongeren. Bij café Ali Baba gooide een jongen een Molotovcocktail naar binnen, nadat hij de zaak was uitgezet. Een man die al 28 jaar een zaak in de Molenstraat heeft, is bang om beroofd te worden: "Als ik s'avonds naar mijn auto loop met mijn tas roepen ze, pak die tas !". De meeste ondernemers zouden het liefst hun zaak sluiten.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.