Pikante sekswagen in de maak voor Bloemencorso Zundert: ‘Niet vulgair of plat’

ZUNDERT - Het idee speelt al jaren, maar nu vinden de plannen van Buurtschap Veldstraat eindelijk doorgang: op het bloemencorso in Zundert in september is de vereniging vertegenwoordigd met een negentien meter lange sekswagen. De eerste tekening werd zondag officieel onthuld.
De bouw van de wagen - die zondag de toepasselijke naam 'Censuur' kreeg - begint in mei. "Qua onderwerp is dit het meest uitdagende dat we tot nu toe hebben gedaan", vertelt ontwerper Jos van Aert. "Als beeldend kunstenaar probeer je continu de grens op te zoeken zonder plat of vulgair over te komen. Daarin zijn we goed op weg."Gevoelige onderdelen
Van Aert sluit niet uit dat de wagen, waarop een man en een vrouw gepassioneerd de liefde bedrijven, negatieve reacties zal uitlokken. "Maar dat maakt niet uit. Het corso is altijd een optocht geweest die bepaalde emoties oproept", legt de ontwerper uit.

Paul Bastiaansen, pr-man van het bloemencorso, is enthousiast over het eerste ontwerp. "Dit heeft nog nooit iemand aangedurfd. De kracht van Censuur is dat het vragen oproept. De gevoelige onderdelen zijn op z'n Amerikaans afgeplakt."
Interesse uit Amerika
Twee weken geleden werd bekend dat het bloemencorso van Zundert zelfs belangstelling kreeg uit Guatemala. Een touroperator uit het land in Centraal-Amerika zou informatie opgevraagd hebben wat de mogelijkheden zijn om een reis naar het dorp te organiseren.