Video

Voetbalkijkers in woning Oosterhout beschoten: ‘Een wonder dat niemand gewond is geraakt’

23 februari 2014 om 12:37 • Aangepast 22 november 2020 om 01:46
nl
Een woning in de Weerdestein in Oosterhout is zaterdagavond rond elf uur meerdere keren beschoten. In de woning waren op dat moment tien mensen aanwezig. Een deel van hen keek voetbal op televisie. Niemand raakte gewond.
Profielfoto van
Geschreven door

In het raam zitten twee kogelgaten. Volgens de politie is het een wonder dat niemand gewond is geraakt. “In de woonkamer waren veel mensen aanwezig. Een zoon had wat vrienden uitgenodigd om voetbal te gaan kijken", vertelt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk zondagochtend.
De zeven mannen en drie vrouwen beseften niet meteen dat ze werden beschoten. "Aanvankelijk dachten zij dat er bakstenen naar binnen werden gegooid”, aldus de woordvoerder.

Wachten op privacy instellingen...

Geschrokken bewonersDe mensen waren volgens de woordvoerder erg ontdaan. Zij hebben daardoor niet kunnen zien hoe de dader eruit zag. De recherche stelde onmiddellijk na het schietincident een onderzoek in naar de toedracht en achtergronden van het incident.
Het is nog niet bekend of het om een doelgerichte actie ging. Het incident heeft in ieder geval niets te maken met het schietincident in de wijk Slotjes in Oosterhout, meldt de woordvoerder. Die avond werden drie mannen opgepakt op verdenking van bedreiging met een taser.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.