Video

Liquidatie in Huijbergen: 37-jarige bewoner uit Litouwen in hoofd geschoten

23 februari 2014 om 17:23 • Aangepast 22 november 2020 om 01:46
nl
Een 37-jarige man uit Litouwen is zaterdagnacht overleden nadat hij was neergeschoten bij zijn huis in Huijbergen. De politie gaat uit van een afrekening in het criminele circuit. In het huis aan de Groenendries is een hennepkwekerij gevonden. De politie heeft twintig agenten op de zaak gezet. Er is nog niemand aangehouden.
Profielfoto van
Geschreven door

De Litouwer werd zaterdagavond rond negen uur door zijn partner zwaargewond gevonden op zijn oprit. Hij bleek in zijn hoofd te zijn geschoten. 's Nachts overleed hij in een ziekenhuis in Antwerpen. De man woonde al enkele jaren in Nederland, zo meldt de politie.
Geen schoten gehoordDe vrouw van de neergeschoten man zou in eerste instantie tegen een van de buren hebben gezegd dat haar man gevallen was. Later bleek dat de man neergeschoten was, maar de buren hebben geen schoten gehoord.
Volgens buurtbewoners hing er regelmatig een wietlucht rond het huis van de man. Binnen in de woning vond de politie een hennepkwekerij.
Criminele circuitEr is niemand aangehouden, maar de politie zoekt de dader(s) vooral in het criminele circuit. De politie heeft 's nachts onderzoek gedaan in en rond de woning. Ook zijn getuigen gehoord. De omgeving van het huis is nog steeds afgesloten voor onderzoek.
Er zou gezocht zijn naar twee mannen die in een auto zijn gevlucht. Dat kan de politie niet bevestigen. "Wij hebben ook nog heel veel vragen. Zondagochtend is een rechercheteam gevormd dat verder onderzoek zal doen", vertelt Alwin Don van de politie.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.