Teeven: 'Meerdere gemeenten wilden Benno Larue niet hebben'

23 februari 2014 om 13:57 • Aangepast 22 november 2020 om 01:45
nl
Voordat de voor kindermisbruik veroordeelde Benno Larue uit Den Bosch een woning kreeg in Leiden, hadden vier of vijf gemeenten 'nee' gezegd tegen zijn komst.
Profielfoto van
Geschreven door

Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) zei zondag in het televisieprogramma Buitenhof dat het 'voor het Openbaar Ministerie buitengewoon ingewikkeld is geweest' om Benno Larue te plaatsen.
Teeven begrijpt dat. "Daar lopen ook mensen bij die jonge kinderen hebben en zich zorgen maken dat er een veroordeelde pedofiel in hun buurt komt wonen. Dat kun je niet afdoen als onderbuikgevoelens.''
'Moedige beslissing Leiden'Dat de Leidse burgemeester toestemde in de komst van Larue, waardeert Teeven. "Een moedige en verstandige beslissing. Het betekent toch een behoorlijke belasting voor een gemeente."
In dit soort gevallen moet een afgewogen beslissing worden genomen, aldus de bewindsman, die blij is dat 'burgemeesters nog steeds overtuigd kunnen worden dat deze mensen ergens moeten wonen'.

Gebiedsverbod in BrabantOud-zwemleraar Larue werd in 2011 veroordeeld tor 6 jaar cel omdat hij tientallen kleine kinderen had misbruikt. De man woont sinds kort in Leiden en dat veroorzaakt veel onrust in de buurt; zaterdag was er nog een demonstratie.
Larue kreeg eerder al een gebiedsverbod voor ongeveer tien gemeenten in Brabant. Het gaat om plaatsen waar zijn slachtoffertjes wonen, zoals Den Bosch, Vught en Tilburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.