Oranje Zwart en EMHC stappen in huwelijksbootje: ‘Zal even wennen zijn’

23 februari 2014 om 15:02 • Aangepast 22 november 2020 om 01:45
nl
De Eindhovense hockeyclubs Oranje Zwart en EMHC stappen over drie jaar in het huwelijksbootje. Je zou zeggen dat dat bij oud-leden nogal gevoelig ligt. Toch kijken oudgedienden Joop Veelenturf en Cora de Wilde reikhalzend uit naar de geruchtmakende fusie.
Profielfoto van
Geschreven door

Als beide verenigingen straks de handen ineenslaan, ontstaat er een hockeyclub met ruim 2500 leden. Daarmee wordt het de derde grootste club van ons land. "Het zal in het begin even wennen zijn", reageert Veelenturf (Oranje Zwart) in Sportlunch. "Maar stiekem was iedereen er al onbewust mee bezig."
Volgens Veelenturf werd er in de jaren zeventig al gesproken over een samenwerking. De Wilde (EMHC) denkt daarom dat de leden het samensmelten niet erg zullen vinden. "We zijn de afgelopen jaren naar elkaar toe gegroeid. Er zijn nog maar weinig cultuurverschillen tussen beide verenigingen."

Wachten op privacy instellingen...

Wachten tot nieuw clubhuisDe twee clubs willen samen investeren in een nieuw complex dat om en nabij 4,2 miljoen euro gaat kosten. De helft daarvan wordt gedekt door een provinciale subsidie, de rest moeten de clubs inbrengen. "De fusie zal nog even duren, omdat we moeten wachten tot ons gemeenschappelijk clubhuis klaar is", legt De Wilde uit.
Onderdeel van het nieuwe complex is een stadion dat plek biedt aan drieduizend toeschouwers. Oranje Zwart en EMHC zijn buren van elkaar, ze spelen allebei hun wedstrijden op de velden aan de Aalsterweg in Eindhoven. Een naam voor de nieuwe vereniging moet nog worden bedacht.

Grootste sportclub EindhovenOp 1 juli 2016 moet alles gereed zijn. De nieuwe vereniging wordt de grootste sportclub van Eindhoven. "De fusie zal goed zijn voor de stad en voor de mensen. We hebben er heel veel zin in", besluit Veelenturf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.