Zuipen in België? Voorlopig laten jongeren de borrelbus links liggen

SINT-OEDENRODE - De drankbus die jongeren naar Belgische discotheken moet brengen gaat zaterdag voor het eerst rijden. De kaartverkoop blijft nog wel achter bij de verwachtingen. Tot nu toe hebben 115 jongeren op internet een kaartje besteld.
Het gaat dan om jongeren die in ons land nog geen alcohol mogen drinken. In Nederland mogen jongeren onder de achttien geen alcohol bestellen en drinken. In België mag dit echter wel.

Initiatiefnemer Mark Foolen hoopt dat de kaartverkoop de komende dagen nog wat aantrekt. Het is de bedoeling dat de bus op verschillende routes jongeren tegen betaling vooraf oppikt en dan naar Belgische discotheken brengt.

Routes nog niet bekend
Welke routes de 'Nixpress', want zo heet deze busdienst, gaat rijden is nog niet bekend. Dat wordt op het eind van de week duidelijk.

In totaal wilden de initiatiefnemers zo'n veertig opstapplaatsen in Brabant en Limburg in de route opnemen. Of het zover komt is dus nog niet duidelijk. De betrokken ondernemers willen de eerste ritten afwachten. 

Veel reacties
Het idee van de Nixpress maakte overigens de afgelopen weken heel veel reacties los. De meningen over het project zijn verdeeld. Van afkeurend omdat drankgebruik onder jongeren zou worden gestimuleerd, tot een briljant idee.