Hangouderen weggestuurd bij McDonald's Den Bosch, senioren boos: 'Ze zullen me weg moeten takelen'

DEN BOSCH - Een groep hangouderen die in Den Bosch dagelijks voor de McDonald’s staat, is daar niet meer welkom. De politie heeft de oudjes de wacht aangezegd en laten weten dat ze vanaf februari niet meer op die plek mogen hangen. De ouderen zouden veel overlast veroorzaken.
"Ik ga hier niet weg, ze zullen me weg moeten takelen, wij doen niks", zegt de 87-jarige Sjef die dagelijks in zijn scootmobiel voor de McDonald's staat. "Moet ik dan thuis achter de geraniums zitten?", vraagt hij zich hardop af. "Wij hebben vijf jaar Duitse bezetting meegemaakt en nu dit", zegt hij strijdbaar.

Vrouwen nafluiten
Een van de klachten is dat de oude mannen naar vrouwen zouden fluiten. Belachelijk, zegt de 87-jarige Sjef. "Ik zou willen dat ik dat nog kon." Een andere hangoudere valt hem bij. "Waarom zouden wij nog naar vrouwen fluiten, wij kunnen toch niks meer, wat hebben ze nog aan ons."

De ouderen krijgen veel steun van Bosschenaren. "Ze moeten hier gewoon kunnen staan, Nederland is een vrij land zegt", zegt een voorbijgangster. Ook op Facebook zorgt de kwestie voor veel ophef.

'Grote boosdoener'
Bedrijfsleidster Van Hoof van het fastfood restaurant is volgens de ouderen de grote boosdoener. Zij zou bij de politie hebben geklaagd. Van Hoof was onbereikbaar voor commentaar.