Amazone Witte-Vrees mist Indoor Brabant na verkoop toppaard Vitana-V

24 februari 2014 om 16:31 • Aangepast 22 november 2020 om 01:44
nl
De Schijndelse amazone Madeleine Witte-Vrees heeft afscheid genomen van haar toppaard Vitana-V. Witte-Vrees reed de merrie pas kort, maar maakte er zoveel indruk mee dat kenners al vreesden dat ze het paard niet lang zou houden. De Spaanse Morgan Barbançon Mestre is de nieuwe eigenaresse.
Profielfoto van
Geschreven door

Het talent van het paard bleek al op 27 december. Toen nam Witte-Vrees voor het eerst met Vitana-V deel aan een grote internationale wedstrijd. De combinatie veroverde toen in het Belgische Mechelen zilver tijdens de Grand Prix-wedstrijd én de kür op muziek.

Wachten op privacy instellingen...

'Geweldig karakter'"Wat zal ik haar missen want ik had in een korte tijd een geweldige band met Vitana-V", reageert Witte-Vrees. "Ik kan alleen maar met plezier terugkijken op de afgelopen winter. Wat een geweldig karakter en instelling heeft dat paard!"
Witte-Vrees stevende met Vitana-V af op plaatsing voor Indoor Brabant. Nu haar paard verkocht is, moet ze een streep zetten door haar deelname aan Brabants grootste paardensportevenement. "Dat is wel hartstikke jammer, want Indoor Brabant is mijn lievelingsconcours."

Wachten op privacy instellingen...

VontangoTwee jaar geleden liep Witte-Vrees ook al deelname aan de Olympische Spelen op het laatste moment mis. Toen overleed haar paard Vontango.
Vontango had een zweer in zijn dunne darm, waar niets meer aan gedaan kon worden.
Andreas HelgstrandVitana-V was niet alleen eigendom van Witte-Vrees, ook de Deense ruiter Andreas Helgstrand was voor de helft eigenaar van het toppaard.
Hoeveel de verkoop van Vitana-V heeft opgeleverd, is niet bekend gemaakt. Morgan Barbançon kan in ieder geval haar geluk niet op. "Bedankt papa en mama dat jullie me helpen iedere droom waar te maken", twitterde ze. "Welkom thuis, Vitana."

Wachten op privacy instellingen...

Witte-Vrees vindt het jammer dat ze Vitana-V slechts zo kort heeft kunnen rijden. "Maar we hadden haar gekregen voor de verkoop. Het was dus de bedoeling haar van de hand te doen." En Witte-Vrees heeft nog andere troeven achter de hand. "Wynton komt in mei terug van een blessure, Charmeur doet het heel goed en we hebben de zoon van Vitana-V, Cennin. Die is zeven jaar en heel getalenteerd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.