Video

Stamboom ontleed: Louis van Gaal is een Brabo!

25 februari 2014 om 09:19 • Aangepast 22 november 2020 om 01:44
nl
Er kan geen twijfel meer over bestaan: Louis van Gaal is een Brabo! Zijn voorouders komen namelijk uit Heeze. Dat blijkt uit stamboomonderzoek dat schrijver Hugo Borst heeft laten doen voor zijn boek O Louis.
Profielfoto van
Geschreven door

Borst liet Mary de Keijzer van het programma Verborgen Verleden onderzoek doen naar de stamboom van Van Gaal. Met de hulp van de heemkundekring in Heeze kwam De Keijzer tot de conclusie dat de bondscoach een afstammeling is van de Van Gaal's uit Heeze.
Haat-liefdeHugo Borst heeft al 35 jaar een haat-liefdeverhouding met Van Gaal. In zijn boek waagt Borst zich aan een scherpe analyse van de trainer met wie hij geregeld in de clinch lag. Onderdeel van die analyse was het stamboomonderzoek.

Wachten op privacy instellingen...

'Mijn karatetrap nog niet gezien'Dirk is een van de 'gelukkigen' in Heeze met de achternaam Van Gaal. ''Geweldig toch? Dit is een leuk feitje voor op feestjes.''
Zijn gezicht toont gelijkenissen met die van de bondscoach. ''Maar dan heb je mijn karatetrap nog niet gezien.'' Binnenkort hoopt hij het telefoonnummer van Louis van Gaal te kunnen scoren. ''Dan zal ik hem eens bellen.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.