Koningin van de spelen Ireen Wüst ontvangen door koning Willem-Alexander en koningin Máxima

25 februari 2014 om 22:30 • Aangepast 22 november 2020 om 01:44
nl
De koningin van de spelen ontmoette dinsdag de koning en koningin van Nederland. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en premier Mark Rutte ontvingen dinsdag in Den Haag Ireen Wüst en alle andere Nederlandse medaillewinnaars op de Olympische Spelen van Sotsji.
Profielfoto van
Geschreven door

In de hofstad werden Ireen Wüst en de vijftien andere olympiërs met een plak gehuldigd. Wüst won in Sotsji twee gouden en drie zilveren medailles.
De sporters, hun coaches en begeleiders ontmoetten eerst in de Ridderzaal premier Rutte, sportminister Edith Schippers en NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis. Zij hielden net als chef de mission Maurits Hendriks een toespraak. Eerst werd er nog een foto gemaakt op de trappen van de Ridderzaal.

Wachten op privacy instellingen...

Vlak voor het naar binnen gaan beloofde premier Rutte aan een Omroep Brabant-verslaggever dat hij 'Wüst in goede gezondheid aflevert voor de huldiging en carnaval in Goirle komende maandag'.

Wachten op privacy instellingen...

Ireen Wüst noemde de ontvangst in Nederland overweldigend. "In Sotsji hebben we niet echt meegekregen hoe het leeft hier. Wat we nu beleven is geweldig. Dat beseffen we nu pas.''
Wüst won vijf medailles, de meeste van alle Nederlanders. Toch had ze nog een idee. "Het zou mooi zijn als het allrounden aan het olympisch programma wordt toegevoegd", merkte de regerend Europees en wereldkampioene allround op.

Wachten op privacy instellingen...

De Nederlandse schaatsers die de afgelopen weken goud wonnen bij de Olympische Spelen werden door minister Edith Schippers onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ireen Wüst hoorde ook in het rijtje, maar werd al eerder koninklijk onderscheiden. Zij kreeg derhalve van de minister een beeldje, getiteld Chapeau.
GroepsfotoNa een borrel reisde het olympische gezelschap door naar Paleis Noordeinde voor een ontvangst door de Koning en de Koningin. Daarna werd het dringen op het bordes voor de groepsfoto.
Maandag werden de Olympische sporters na hun terugkeer in ons land al door duizenden mensen verwelkomd in Assen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.