Klopjacht op voortvluchtig levensgevaarlijk duo in Gronau tevergeefs

25 februari 2014 om 23:38 • Aangepast 22 november 2020 om 01:44
nl
Een enorme politiemacht trok dinsdagmiddag naar de Duitse plaats Gronau. De politie had een tip gekregen dat de vuurwapengevaarlijke Antonio Marcos van der Ploeg (25) en ‘partner in crime’ Enise Merve Bircan (19) zich daar ophielden na een serie zeer gewelddadige overvallen in Nederland. Ze zijn niet gevonden.
Profielfoto van
Geschreven door

De twee Nederlandse criminelen zouden zich ophouden in een park in Gronau. De Duitse politie rukte massaal uit. Volgens een lokale krant had een groot arrestatieteam zich verzameld bij het stadspark in Gronau.
Daarna nam het aantal agenten in de stad snel flink toe. Een helikopter van de Duitse politie vloog boven het park, op diverse plaatsen stonden ambulances en er reed veel politie in opvallende en onopvallende auto's rond.
Opvallend veel politieBoven de Nederlands-Duitse grens tussen Enschede en Gronau vloog ook een helikopter rond. Langs de Nederlands-Duitse grens in de Achterhoek en Twente was opvallend veel politie actief. Op diverse plekken stonden politiewagens die het voorbijkomend verkeer nauwlettend controleerden.

Wachten op privacy instellingen...

Iets na zeven uur maakte de politie bekend dat de verdachten niet waren gevonden. De tip leverde niets op. Er was sprake van loos alarm. Wel blijft de politie in 'een groot gebied rond Gronau' zoeken naar het duo, aldus een woordvoerder van de Duitse politie.
Meerdere gewelddadige overvallenDe klopjacht was niet zonder reden. Vorige week overvielen Antonio Marcos van der Ploeg (25) en Enise Merve Bircan (19) een huis in Lage Mierde. Ze mishandelden de bewoner van het huis en bedreigden hem met een vuurwapen. Ze lieten drie anderen gekneveld achter in de woning.
Ook schoten de voortvluchtigen maandag op een man in Enschede. Daarnaast maakten ze zich schuldig aan een zware mishandeling in Meppel en gijzelden ze een man in het Duitse Ahaus.
De twee zijn levensgevaarlijkVolgens de politie zijn de twee 'levensgevaarlijk'. De politie raadt mensen die het duo zien daarom aan om ze niet zelf te benaderen, maar direct de politie te bellen. Het duo wordt dan ook gezocht door zowel de Nederlandse als Duitse politie.
Een woordvoerder van de politie vertelde in Opsporing Verzocht dat dinsdag 'met man en macht' naar het tweetal was gezocht. De politie tast nog in het duister naar waar de twee zijn. "Het stel is mogelijk nog in de Duitse grensstreek, maar wellicht ook weer in Nederland", aldus de politie.
35 tips na Opsporing VerzochtNa het tonen van de foto's van de twee dinsdagavond in het opsporingsprogramma kwamen er 35 tips binnen over de twee die in sommige media al de Nederlandse Bonnie en Clyde worden genoemd.

Wachten op privacy instellingen...

De enorme politiemacht die dinsdag de klopjacht opende, toont de enorme wil van de politie deze twee vuurgevaarlijke criminelen te pakken. Ondertussen blijft het gevaarlijke duo voortvluchtig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.