Gaslek Eindhoven: verkeerschaos voorbij, deel Paradijslaan en Grote Berg blijven afgesloten

26 februari 2014 om 17:56 • Aangepast 22 november 2020 om 01:43
nl
Op een bouwterrein aan de Wal in het centrum van Eindhoven was woensdagochtend iets na elf uur een gaslek ontstaan. Er was geen direct gevaar voor omwonenden, maar uit voorzorg was een gebied in een straal van vijftig meter rond het bouwterrein afgezet. Dit veroorzaakte de nodige overlast voor het verkeer.
Profielfoto van
Geschreven door

Het gaslek onstond tijdens heiwerkzaamheden op het terrein waar jarenlang het gebouw van het Eindhovens Dagblad stond. Volgens een woordvoerder van Endinet hadden hooguit één of twee huishoudens last van het lek. Niemand hoefde geëvacueerd te worden.
Nabijgelegen winkeliers sloten woensdag uit voorzorg hun zaken. Inmiddels is Endinet begonnen aan de reparatie van de leidingen. Door het lek verzakte een deel van het asfalt op de Grote Berg. Dat zal de komende dagen hersteld moeten worden.

Deel Grote Berg en Paradijslaan voorlopig geslotenHet gaslek was binnen een paar uur gedicht. Vanwege verzakkingen zijn een deel van de Paradijslaan en de Grote Berg in ieder geval tot en met donderdag afgesloten.
Een rijbaan van de Keizersgracht en de Wal is weer open voor verkeer. Wanneer ook de tweede rijstrook weer open gaat, is nog niet bekend. De gemeente geeft ter plaatse een omleidingsroute aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.