Canadese nominatie voor Alles Mag, film met Sint-Oedenrode als decor

26 februari 2014 om 21:05 • Aangepast 22 november 2020 om 01:43
nl
De jeugdfilm 'Alles Mag', die grotendeels in Sint-Oedenrode is opgenomen, maakt kans op een prijs voor 'beste korte film'. Het werk van regisseur Steven Wouterlood mag meedoen aan het Toronto International Film Festival Kids (TIFF), dat plaatsvindt van 8 tot en met 21 april.
Profielfoto van
Geschreven door

Alles Mag vertelt het verhaal van de Brabantse jongen Tygo (11) , die na zijn verhuizing naar Amsterdam een spreekbeurt houdt over carnaval. Wat begint als een algemene uitleg over het feest, loopt uit op een persoonlijk verhaal dat zich grotendeels in Sint-Oedenrode afspeelt.
Speciaal voor de film, die maar een half uurtje duurt, werd in mei nog een carnavalsoptocht in scène gezet. De hoofdrollen worden gespeeld door Lars Jennissen uit Liempde en Indy Aponno uit Uden.

Wachten op privacy instellingen...

'Bijzondere ervaring voor Sint-OedenrodeRegisseur Steven Wouterlood is blij met de nominatie. "Voor de inwoners van Sint-Oedenrode moet dit ook een bijzondere ervaring zijn. Het hele dorp figureerde mee; de plaatselijke majorettes, de brassband en zelfs de burgemeester."
De film is aanstaande zondag tijdens carnaval te zien op televisie bij VPRO en Zapp op Nederland 3. "Geweldig dat de film straks ook internationaal te zien is op zo'n gerenommeerd festival", aldus een trotse regisseur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.