Waalre krijg tien miljoen euro van verzekering voor afgebrand gemeentehuis

27 februari 2014 om 07:21
Waalre krijgt ongeveer tien miljoen euro van de verzekering voor het afgebrande gemeentehuis aan de Koningin Julianalaan. Dat meldt het ED. In de zomer van 2012 werd het gemeentehuis verwoest door een aanslag. Twee auto's reden het pand binnen, waarna een grote brand ontstond die het gebouw in de as legde.
Geschreven door

De onderhandelingen over het te vergoeden bedrag zijn inmiddels afgerond. De partijen moeten alleen nog het opgestelde document ondertekenen, laat wethouder Ton Bonovrié weten aan de krant weten
De gemeenteraad besloot dinsdagavond al dat het nieuwe gemeentehuis niet op de plek van het afgebrande gemeentehuis komt, maar in activiteitencentrum 't Hazzo in Aalst. Volgens de krant mag Waalre daar ongeveer 8.350.500 euro aan uitgeven.
Besparing van enkele tonnenVoor de huur van het nieuwe pand aan Laan van Diepenvoorde en andere onkosten moet de gemeente zo'n drie miljoen euro betalen. Het resterende bedrag van zeven miljoen euro mag de raad aan het nieuwe gemeentehuis uitgeven.
Voor de toekomstige plek in activiteitencentrum 't Hazzo betaalt Waalre drie ton per jaar. De exploitatie van het afgebrande gemeentehuis bedroeg jaarlijks ongeveer het dubbele. Daarmee wordt volgens de wethouder ieder jaar enkele tonnen bespaard.
Zoektocht dadersEnkele maanden geleden werden drie mannen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag, maar vanwege gebrek aan bewijs werden zij later weer vrijgelaten.
De politie is nog steeds op zoek naar de daders. De verbouwing in activiteitencentrum 't Hazzo kost zeker 8,3 miljoen euro en moet medio 2016 klaar zijn.

Wachten op privacy instellingen...