Pomphouder achtervolgt brandstofdieven Baarle-Nassau: 'Daar zit een luchtje aan'

2 februari 2014 om 12:41
nl
Niet iedereen krijgt de kans om dieven hoogstpersoonlijk in hun nekvel te grijpen. Dus als die mogelijkheid zich voordoet, moet je die met beide handen aanpakken. Dat zal een tankstationeigenaar in Baarle-Nassau zaterdagnacht hebben gedacht toen hij van zijn zoon hoorde dat er bij zijn bedrijf 'een bezoekje' werd gebracht.
Geschreven door

Zijn zoon belde om twee uur 's nachts op om te zeggen dat er bij de tankinstallatie op het bedrijfsterrein een witte bus met drie personen was gestopt. De eigenaar bedacht zich volgens de politie geen moment en stapte in zijn auto. Op de weg naar zijn bedrijf kwam hij op de snelweg A58 de witte bestelwagen tegen. Hij ging in de achtervolging en waarschuwde de politie.
De tankstationeigenaar verloor het drietal geen moment uit het oog. Uiteindelijk konden agenten de vermeende dieven bij de afslag richting Oisterwijk tot stoppen manen. Daar bleek dat in de wagen drie industriële opslagtanks en een hevelpomp lagen. Ook rook de laadruimte en het drietal zelf 'behoorlijk' naar brandstof, aldus de politie. De verdachten - drie Bosschenaren van 19, 21 en 22 jaar oud - zijn aangehouden.
Drieduizend liter gestolenDe politie zegt dat het in dit geval vermoedelijk bij een diefstalpoging bleef. De tankstationeigenaar zoekt nog uit of er daadwerkelijk iets is meegenomen. Het is overigens wel te verklaren waarom de man zo haastig in zijn auto stapte; eind vorig jaar werd er bij zijn bedrijf ook al drieduizend liter diesel gestolen. De politie onderzoekt nog of het drietal hier ook bij betrokken was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.