VIDEO

Carnavalsrecept: een broodje gehaktbal en je kunt er weer uren tegenaan

2 maart 2014 om 07:42
nl
Om dagenlang te kunnen hossen is een goede bodem een must. Onze carnavalskok Ria Payens, bekend van het Omroep Brabantprogramma Van Bavel tot Budel, helpt je de feestdagen door met voedzame en bovenal lekkere recepten. Het tweede recept in haar reeks staat in het teken van een broodje met een gehaktbal.
Geschreven door

De tweede carnavalsdag is voor velen opladen en weer gaan met die banaan. Volgens Ria past een gehaktbal daar prima bij, want een goeie bal is volgens haar nooit weg.
Recept voor carnavalsballen met polonaisemayonaise (zes stuks)1 kg gehakt1 ui (gesnipperd) 1 ei1 pakje boterGehaktkruidenPaneermeelZachte bolletjesMayonaise
Doe het gehakt samen met de ui en het ei in een grote kom. Voeg de gehaktkruiden toe en voeg 4 tot 5 eetlepels paneermeel toe. Je kan er naar smaak ook andere kruiden aan toe voegen. Kneed dit goed door elkaar en vorm daar zes gelijke ballen van.
Verhit het gehele pakje boter in de pan. Tip van Ria: je moet ze er echt goed onder hebben zitten, anders worden ze te droog. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want vet eten is goed tijdens carnaval.
Als het schuim van de boter is weggetrokken doe je de gehaktballen in de pan. Bak ze even kort aan en draai ze na 2 minuten om. Zorg dat alle kanten bruin zijn. Doe de deksel schuin op de pan en laat ze op laag vuur 10 minuutjes garen. Voeg eventueel een klein beetje water toe.
Als de ballen gaar zijn neem je de pan van het vuur en leg je ze op een opengesneden broodje. Maak het vervolgens af met een lekkere klodder mayonaise en je kunt er weer uren tegenaan! Bekijk de video voor de instructies.
*** Lees ook: het eerste recept van Ria Payens, vette zuurkool

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.