Video

Help, ik zoek een bouwkot voor de carnaval

2 februari 2014 om 21:10
nl
De loods is oud en krakkemikkig en het dak heeft veel weg van een vergiet. In Bergen op Zoom is nauwelijks aan ruimte te komen waar gebouwd kan worden voor de carnaval. Bouwclub 'De Sloffe' lukte het na veel smeken en soebatten wel.
Geschreven door

Twee jaar moesten ze d'r op wachten voor ze aan de slag konden in hun eigen loods. En dat komt vanwege de enorme schaarste aan schuren en loodsen in de Scheldestad. Voor de grote wagens is het in Bergen op Zoom uitstekend geregeld, voor nieuwe kleinere groepen is het zoeken en zoeken naar een geschikte bouwlocatie.
Moeilijke klusBouwclub de Sloffe was twee jaar bezig om een loods te vinden. "Het is niet echt makkelijk, je moet rondvragen. Bij andere bouwclubs binnenlopen en als iemand gaat verhuizen, proberen om die ruimte te bezetten", vertelt Ronald de Nijs. Zijn bouwclub doet komend carnaval voor de tweede keer mee aan de Vastenavondoptocht in Bergen op Zoom. 
Lekker lekDe schuur op het grotere bouwterrein van de 'A -wagens' is lek, roestig, koud en ... gezellig! Natuurlijk zouden ze liever ergens anders willen zitten maar het is een begin.
Om het naar binnen lekkende regenwater een beetje binnen de perken te houden, zijn aan de binnenkant van het dak honderden stukjes Duct Tape bevestigd. "En waar het hard lekt zetten we emmers neer, zodat we met dat water weer de wc kunnen doorspoelen', zegt De Nijs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.