VIDEO

Carnavalsrecept: 'Goed gevulde tomatensoep geeft de maag wat rust'

3 maart 2014 om 15:22
nl
Op carnavalsmaandag is het tijd voor goed gevulde tomatensoep om de maag na al dat vette eten en die liters bier even rust te geven. Onze carnavalskok Ria Payens, bekend van het Omroep Brabantprogramma Van Bavel tot Budel, helpt je de feestdagen door met voedzame en bovenal lekkere recepten.
Geschreven door

"Deze is gevuld, da's ook wel eens lekker. En 's avonds als je naar huis fietst kan je er weer een frietje in knallen. Dat vet komt er toch wel in", beredeneert onze Ria.
Goed gevulde tomatensoep (zes tot tien kommen)Ingrediënten:2 potten rundvleesbouillon2 blikken tomatenblokjes2 blikjes tomatenpuree (die goeiekope)MacaroniFermicelliVoorgedraaide soepballetjesSoepgroenten
Normaliter gaat Ria aan de haal met verse tomaten en tomatenblokjes, maar met carnaval houdt ze het makkelijk. Doe de bouillon in een ruime pan, vul de potten drie tot vier keer opnieuw met kraanwater en giet dat er bij. Voeg daar ook de tomatenblokjes aan toe.
Zet de pan op het vuur en doe de tomatenpuree erbij. Als de soep net kookt, draai je het gas iets terug en voeg je naar smaak macaroni en vermicelli toe. Niet te veel, want dan is het geen soep meer, maar een papje.
Laat het geheel tien minuten zachtjes tegen de kook aan op het fornuis staan en klaar is je soep! Controleer wel eventjes of de ballen gaar zijn en dan kun je daarna gaan genieten. Lekker met een geroosterde boterham met saucisse (snijworst). Eet smakelijk!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.