Transportbedrijf Van den Bosch in Erp dreigt met vertrek vanwege lastige bonden - Omroep Brabant

Transportbedrijf Van den Bosch in Erp dreigt met vertrek vanwege lastige bonden

27 februari 2014 om 18:13
Transportbedrijf Van den Bosch in Erp verplaatst een deel van zijn activiteiten van Nederland naar het buitenland en overweegt ook het hoofdkantoor te verplaatsen. Directe aanleiding is de al jaren durende discussie met de vakbonden over de betaling van buitenlandse chauffeurs die voor Van den Bosch internationale ritten uitvoeren.
Geschreven door

Het bedrijf denkt vanuit andere landen in Europa beter te kunnen concurreren op de internationale transportmarkt.
Het bedrijf klaagt onder meer over de 'weinig coöperatieve houding' van de bonden. Een woordvoerder: "Vooral FNV Bondgenoten heeft zich de afgelopen tijd onwrikbaar opgesteld. De laatste actie van de bond is een financiële claim namens tien voormalige werknemers van de Hongaarse vestiging, Silo Tank Kft. Deze Hongaarse chauffeurs stellen in Nederlandse dienst te zijn geweest en eisen daarom alsnog Nederlands loon. De klagers waren echter in Hongaarse dienst."
1600 euro voor drie wekenEen gemiddelde Hongaarse chauffeur ontvangt volgens het transportbedrijf 1600 euro netto voor drie weken werken.
"De door de vakbond genoemde uurlonen van 2 of 3 euro zijn onjuist en gebaseerd op een verkeerd beeld van een Hongaars loon. Dat hebben we meermalen uitgelegd, maar de bond blijft onjuiste informatie verspreiden. We hebben daarom besloten geen gebruik meer te maken van Silo Tank Kft."
'Echte discussie'De échte discussie moet volgens het bedrijf gaan over duidelijke Europese regels en de betaling van chauffeurs die internationaal rijden. Het bedrijf zegt dat het de centralisatie van buitenlandse vestigingen naar het hoofdkantoor in Erp nu deels terug wil draaien.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...