Winkels Siebel Juweliers Eindhoven en Breda in Russische handen

27 februari 2014 om 18:36
De failliete juweliersketen Siebel is verkocht aan het Russische Moscow Jewelry Factory. Dit heeft curator Marinus Pannevis donderdag bekendgemaakt. De twaalf winkels die onlangs heropend werden, gaan op 1 maart dicht. Hieronder vallen de zaken in Eindhoven en Breda. De nieuwe eigenaar wil de winkelketen binnen twee weken heropenen. Siebel heeft in totaal 36 vestigingen, waaronder in de vier grote steden in Brabant.
Geschreven door

Het Russische bedrijf wil het aantal winkels de komende drie jaar uitbreiden tot meer dan zestig. “Siebel komt gelukkig weer in rustiger vaarwater, onder leiding van een zeer professionele en succesvolle koper”, aldus Pannevis.
'Goed nieuws voor personeel'Volgens de curator is de verkoop ook goed nieuws voor het personeel van Siebel: “De koper zal een groot aantal personeelsleden een baan aanbieden, zodat de winkels op de vertrouwde wijze kunnen worden voortgezet. In de loop van volgende week wordt het personeel nader geïnformeerd door de koper.” Er werkten ongeveer 170 mensen bij het concern.
Krediet opgezegdSiebel ging vorige maand over de kop, nadat de verkopen in december waren tegengevallen en de Rabobank een belangrijk krediet had opgezegd.
Moscow Jewelry heeft meer dan 280 winkels in Rusland en is financieel krachtig.

Wachten op privacy instellingen...