'Bouncer' nekt Michael van Gerwen tegen Raymond van Barneveld in Premier League darts

28 februari 2014 om 01:17 • Aangepast 22 november 2020 om 01:42
nl
Michael van Gerwen heeft in de vierde ronde van de Premier League darts zijn eerste nederlaag geleden. Raymond van Barneveld versloeg de Vlijmens wereldkampioen donderdagavond in Glasgow met 7-5.
Profielfoto van
Geschreven door

'Barney' brak Van Gerwen in de eerste leg van de wedstrijd. Daarin liet 'Mighty Mike' drie darts op dubbel twintig liggen. Die break hield Van Barneveld de hele wedstrijd in stand. In de twaalfde leg leek Van Gerwen nog een gelijkspel af te dwingen. Een 171-score bracht hem op een kansrijke 94-finish, maar zijn pijl viel uit de dubbel. 'Barney wist een score van 70 wel uit te gooien.
Van Barneveld haalde een fraai gemiddelde van 107,31 punten per beurt. Van Gerwen bleef net onder de honderd punten.

Wachten op privacy instellingen...

Eerste zege TaylorPhil Taylor, jarenlang de favoriet tijdens welk darttoernooi dan ook, boekte donderdag zijn eerste zege. Dat ging ten koste van de Australiër Simon Whitlock: 7-3. De Engelsman maakte indruk met een gemiddelde van 104,82.
Peter Wright, die voormalig wereldkampioen Adrian Lewis met 7-1 te kijk zette, is nu als enige nog ongeslagen. Hij voert het klassement aan met zeven punten, één meer dan Van Gerwen en Van Barneveld.
Volgende week donderdag treedt de elite van de profbond PDC aan in Exeter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.