Carnavalsvereniging Boekel wil politiek in: 'Laat pinautomaten met carnaval dubbel uitbetalen'

1 maart 2014 om 15:19
nl
Dat carnaval ook een serieuze ondertoon kan hebben, laten ze in Knollekesland (Boekel) zien. Carnavalsvereniging De Knöllekes wil de politiek 'kleur geven' en daarom meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.
Geschreven door

Bij monde van prins Max d'n Urste laten De Knöllekes weten met Lijst 55 mee te willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen, omdat 'de besluitvorming te lang blijft hangen'. De spiksplinternieuwe partij gaat uit van een paar uitgangspunten, waarbij carnaval en gezelligheid centraal moeten staan.
De prins denkt een oplossing voor elk probleem te hebben. "Draait de molen niet? Dan kijken we er niet meer naar, hoeven we het er ook niet meer over te hebben. Randweg? Bent u dit onderwerp ook zo beu? Dan noemen we het voortaan Rondweg."
'Laat pinautomaten dubbel uitbetalen'Maar in plaats van het 'oplossen' van problemen, komt Lijst 55 ook met toekomstplannen. Zoals het stimuleren van de horeca om zo de financiële crisis op lokaal niveau te lijf te gaan. Volgens de partij moeten pinautomaten tijdens het grootste volksfeest van Brabant dubbel uitbetalen. "En laat ik nu net twee zeer belangrijke medewerkers van de Rabobank in ons politieke team hebben", aldus de trotste prins.
Wat Lijst 55 betreft rijdt iedereen met een auto met carnaval verder maximaal vijf kilometer per uur. "Dan kan iedereen zien hoe skon de optocht in Boekel is." Een toelichting kon de partij zaterdag niet geven. De woordvoerder had het waarschijnlijk te druk met andere dingen.
Niet ingeschrevenHoewel sommigen de plannen van De Knöllekes goed zullen vinden en dus op Lijst 55 willen stemmen, is het maar zeer de vraag of de partij daadwerkelijk in de lokale politiek verschijnt. Om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart was het namelijk noodzakelijk om begin vorig maand de kieslijst aan te leveren. En dat is niet gebeurd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.