Journalist voelt zich bedreigd door Hans Smolders: ‘Aan de schandpaal nagelen als het moet’

2 maart 2014 om 07:55 • Aangepast 22 november 2020 om 01:42
nl
Journalist Freek Verhulst voelt zich bedreigd door Hans Smolders. De redacteur kreeg van zijn werkgever 3Voor12 te horen dat de politicus zijn carrière zal 'kapot maken' als hij niet zou stoppen met enkele parodie-accounts op Twitter. Dat laat het muziekplatform zaterdag in een reactie weten aan Omroep Brabant. In die parodie-accounts wordt Smolders al maandenlang regelmatig belachelijk gemaakt.
Profielfoto van
Geschreven door

Smolders wil niet veel kwijt over het gebeuren. "Deze hele situatie is flauwekul", laat hij weten. "Een schreeuw om aandacht van deze meneer." Verhulst, die onder meer bij het Brabants Dagblad gewerkt heeft, zegt dat hij niets met de parodie-accounts te maken heeft en voelt zich bedreigd.
"Hij heeft bij mijn werkgevers aangeklopt met het bericht dat hij mijn journalistieke carrière kapot wil maken", aldus de journalist. Dat bevestigt 3Voor12. Ook het Brabants Dagblad is door de politicus benaderd.

Wachten op privacy instellingen...

'Hij weet de pers wel te vinden'Ingmar Griffioen van 3Voor12 voerde 'een lang gesprek' met Smolders. "Hij verdenkt Verhulst van de parodie-accounts. Hij zou die jongen aan de schandpaal nagelen als het moet. Hij weet daarvoor links- of rechtsom de pers wel te vinden, zo zei hij", aldus de coördinator, die over de lokale afdelingen van het platform waakt.
Smolders wilde tegenover Omroep Brabant niet bevestigen of ontkennen of die telefoontjes inderdaad zijn gepleegd. Het is inmiddels geen geheim dat de politicus de parodie-accounts spuugzat is. Zo dreigde hij vorig jaar al een rechtszaak aan te spannen tegen de man of vrouw die één van de parodie-accounts beheerde.

'We weten wie je bent'Verhulst ontkent de beschuldigingen en baalt van de situatie. "Ik heb alleen maar gereageerd op enkele tweets van een nepaccount, meer niet." Via dat nepaccount werden deze week enkele berichten met een dreigende toon naar de journalist verstuurd. "We weten wie je bent en het gaat binnenkort heel zeer doen", is één van de laatste berichten.
Meteen nadat Smolders contact zocht met de werkgevers van Verhulst, werd de profielfoto van het parodie-account veranderd. "Opeens zag ik dat mijn vriendin op de profielfoto stond. Als ze haar, een onschuldig 17-jarig meisje, erbij gaan betrekken, vind ik dat te ver gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.