Motorcrosser Jeffrey Herlings slaat meteen toe in Qatar: 'Ik reed als een amateur'

2 maart 2014 om 01:18 • Aangepast 22 november 2020 om 01:41
nl
Motorcrosser Jeffrey Herlings uit Elsendorp heeft meteen in de eerste wedstrijd van het nieuwe WK-seizoen laten zien waarom het hem is te doen: het prolongeren van zijn titel. De 19-jarige Herlings schreef zaterdag in Losail de Grote Prijs van Qatar 2014 in de MX2-klasse op zijn lange erelijst bij.
Profielfoto van
Geschreven door

Toch was tweevoudig wereldkampioen op zijn KTM iets minder dominant dan zijn supporters van hem zijn gewend. In de eerste manche moest Herlings de Fransman Dylan Ferrandis (Kawasaki) net voor zich voor zich dulden, hoewel hij met afstand de snelste ronde reed. Het verschil op de finishlijn was iets meer dan 0,3 seconde. Glenn Coldenhoff werd op zijn Suzuki als derde afgevlagd.
Alles naar wensIn de tweede verliep wel alles naar wens voor Herlings. Alleen de Zwitser Arnaud Tonus kon zijn spoor redelijk volgen. Het uiteindelijke verschil was 1,2 seconde. De Amerikaan Thomas Covington eindigde op een ruime afstand als derde. Ferrandis had aan de zesde plaats genoeg om in het dagklassement tweede te worden achter Herlings. Coldenhoff, die in de tweede heat buiten de top tien eindigde, werd zevende, goed voor 29 WK-punten.

Wachten op privacy instellingen...

'Gewoon' wereldkampioen wordenDe motorcrosser uit Elsendorp verwacht dat hij ook dit jaar weer de titel in de wacht zal slepen. "Ik wil nu eens 'gewoon' wereldkampioen worden", vertelde Herlings eerder aan Omroep Brabant. "Ik doe het rustiger aan, ik wil geen rare dingen meer meemaken."
In dit seizoen hoopt Herlings voor de derde keer wereldkampioen te worden. De Elsendorper had deze winter vooral nodig om te herstellen van een scheenblessure. Pas begin deze maand zat hij weer op de motor.

Wachten op privacy instellingen...

Sportman van 2013Eind vorig jaar viel de topsporter uit Elsendorp in de prijzen op het Brabants Sportgala in Helmond. Hij werd in Helmond uitgeroepen tot Brabantse sportman van het jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.