Video

RKC-trainer Erwin Koeman: 'Kop houden en werken'

2 maart 2014 om 21:45 • Aangepast 22 november 2020 om 01:40
nl
RKC-trainer Erwin Koeman reageerde na afloop van het duel tegen AZ giftig op de wanvertoning van zijn ploeg. De Waalwijkers in de eredivisie houden noemt Koeman na de 4-0 nederlaag de moeilijkste klus in zijn trainerscarrière. "We gaan deze week anders benaderen."
Profielfoto van
Geschreven door

Een onmachtig RKC speelde zondag een kansloze wedstrijd tegen AZ. De ploeg van trainer Dick Advocaat boekte voor eigen publiek een royale overwinning, 4-0. RKC mocht nog blij zijn dat AZ een midweekse wedstrijd achter de rug had en in de tweede helft de teugels wat liet vieren waardoor de score niet nog hoger uitviel.
Erwin Koeman noemde de wedstrijd tegen AZ de slechtste onder zijn leiding. "Ik ben verbijsterd, we deden maar wat. We zullen deze week anders gaan benaderen. Ik ben verantwoordelijk en wat we vandaag hebben laten zien is deze club onwaardig. Spelers zijn altijd teleurgesteld als ze een keer niet in de basis staan of op de tribune gezet worden, maar ik denk dat we nu onze kop moeten houden en alleen maar moeten werken. Wat dat betreft ben ik er klaar mee", zo liep de coach alvast vooruit op de komende week op het trainingsveld.

Wachten op privacy instellingen...

De Waalwijkers hebben nu op de ranglijst NEC en Roda JC onder zich staan. Volgende week speelt RKC thuis tegen ADO Den Haag, dat ook nog in de degradatiezone zit. "Ik ben wel strijdbaar en deze week gaat er echt wel wat gebeuren. Dieper dan dit kunnen we niet zinken", vertelde Koeman, die eerder deze week liet weten zijn aflopende contract bij RKC Waalwijk niet te verlengen.
Frank van MosselveldOok aanvoerder Frank van Mosselveld was na afloop van de zeperd in Alkmaar hard in zijn oordeel: "Als je weet dat je nog negen finales moet spelen en je gaat zo het veld in, dan moet je bij jezelf te rade gaan. Als het hier 8-0 wordt heb je ook niets te zeggen. Ronduit schandalig. We moeten maar eens met elkaar in gesprek."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.