Video

Auto rijdt in op groep carnavalsvierders in Stampersgat, zes gewonden

3 maart 2014 om 14:45 • Aangepast 22 november 2020 om 01:40
nl
In Stampersgat is in de nacht van zondag op maandag een auto doelgericht op een groep carnavalsvierders ingereden. Dat gebeurde vlak na middernacht op de Dennis Leestraat. Zes mensen raakten gewond. De politie heeft twee mannen van 23 jaar uit Moerdijk opgepakt voor poging tot doodslag.
Profielfoto van
Geschreven door

De man uit Moerdijk was de bestuurder. Hij weigerde mee te werken aan een ademanalyse om te kijken of hij te veel had gedronken. zijn rijbewijs is ingenomen.
Twee slachtoffers nog in ziekenhuisVier slachtoffers moesten naar het ziekenhuis. Het gaat om een 27-jarige man uit Zevenbergen, een 23-jarige man uit Oudenbosch en twee mannen van 22 en 29 jaar uit Stampersgat. De politie maakte maandagmiddag bekend dat de Zevenbergenaar gewond is geraakt aan zijn hoofd en nog in het ziekenhuis moet blijven. Ook de 22-jarige man uit Stampersgat ligt nog in het ziekenhuis. Hij is gewond aan een been en aan zijn ribben.
Chaos volgens ooggetuigenEen 22-jarige vrouw uit Stampersgat kon ter plekke aan haar verwondingen worden behandeld en een 34-jarige man uit dezelfde woonplaats die ook gewond raakte, heeft zich later laten onderzoeken. Volgens ooggetuigen was het een chaos. "Er was enorme paniek: er lagen mensen op en onder de auto."
Volgens de politie is er voorafgaand aan de aanrijding een conflict geweest tussen de bestuurder en de groep carnavalsvierders. Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekend. Buurtbewoners zeggen dat de groep ruzie had met de mannen uit de auto. "Die stapten op een gegeven moment in hun auto, maar toen er tegen de auto geschopt en geslagen werd en er zelfs een autoruit werd ingeslagen, zijn ze op de groep ingereden."
PolitiecelMeteen na de aanrijding ging de auto ervandoor. Ongeveer een uur later kon de politie de twee mannen uit Moerdijk arresteren. Zij worden verdacht van poging tot doodslag en zitten vast in het politiecellencomplex in Breda. Daar worden ze verhoord.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.