Video

Schaatsster Ireen Wüst gehuldigd in Goirle: 'Trots dat ik hier vandaan kom'

3 maart 2014 om 12:33 • Aangepast 22 november 2020 om 01:40
nl
Ireen Wüst is maandagmiddag onder grote belangstelling gehuldigd in Goirle. De schaatsster reed mee op een prinsenwagen over de Tilburgseweg en werd flink toegejuicht. Ook werd ze uitgeroepen tot ereburger van Goirle.
Profielfoto van
Geschreven door

Wüst werd ook nog gehuldigd op het gemeentehuis. Er was een podium neergezet, waarop ook optredens waren van Xander de Buisonjé en carnavalsartiest Johnny Purple.

Wachten op privacy instellingen...

De schaatsster kreeg de huldiging aangeboden vanwege haar uitzonderlijke prestaties op de Olympische Spelen, vorige maand in Sotsji. Daar pakte Wüst liefst vijf medailles: twee keer goud en drie keer zilver. Ook vier jaar geleden werd ze uitgebreid gehuldigd in Goirle, toen voor haar prestaties op de Spelen van 2010.
Meest succesvolle sporterDe Brabantse is inmiddels de meest succesvolle deelnemer aan de Spelen ooit van alle Nederlanders die aan de start verschenen.
Wüst is pas de tweede persoon die de titel ereburger van Goirle kreeg toebedeeld.
"Dit is echt heel bijzonder", zei Wüst na de huldiging. "Zoveel mensen die er waren. Ik denk dat zelfs de dorpen om Goirle heen zijn uitgelopen. Dat ontroert me. Heel bijzonder om mee te maken. Ik ben trots dat ik hier geboren en opgegroeid ben. Goirle voelt voor mij nog steeds als thuiskomen. Ik heb hier 22 jaar gewoond. Mijn familie woont er. Ik kom er nog steeds graag".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.