Buurtbewoonster verzorgde slachtoffers aanrijding Stampersgat: ‘Het leek net een film’

3 maart 2014 om 18:02 • Aangepast 22 november 2020 om 01:39
nl
"Het leek net een film", zo kijkt een buurtbewoonster terug op de doelgerichte aanrijding op een groep carnavalsvierders in Stampersgat zondagnacht. Ze hoorde een hoop lawaai buiten en besloot een kijkje te nemen in de Dennis Leestraat. Daar maakte ze een heftig scenario mee. "Ik zag hoe ze hard op de motorkap klapten. Zij waren in shock en zaten helemaal onder het bloed."
Profielfoto van
Geschreven door

In de nacht van zondag op maandag was er een ruzie tussen de bestuurder van een auto en een groep carnavalsvierders. Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekend. "Er werd veel geschreeuwd en gescholden", vertelt de bewoonster. "Toen stapte er iemand in de auto en reed over al die mensen heen."
Volgens haar was het een chaos in de straat. Er lag veel bloed op de grond. "Ik kende enkele slachtoffers. Zij verkeerden in shock. Ik heb meteen een dekentje gebracht. Daarna heb ik 112 gebeld. We zijn allemaal ontzettend geschrokken", vertelt ze.

Wachten op privacy instellingen...

Poging tot doodslagDe politie heeft een uur na de aanrijding twee mannen van 23 uit Moerdijk opgepakt voor poging tot doodslag. Een van hen was de bestuurder. Hij weigerde mee te werken aan een ademanalyse om te kijken of hij te veel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen.
Twee van de vier gewonden lagen maandagmiddag nog in het ziekenhuis. Een 27-jarige man uit Zevenbergen was gewond aan zijn hoofd, een 22-jarige uit Stampersgat had letsel aan ribben en een been.

Wachten op privacy instellingen...

'Hij maakt het redelijk'Twee mannen uit Oudenbosch (23) en Stampersgat (29) mochten in de loop van maandag het ziekenhuis verlaten. "Ik heb er met één al contact gehad. Hij maakt het redelijk", aldus de bewoonster.
De bijrijder is een 23-jarige man uit Steenbergen. De verdachten zitten vast in het politiecellencomplex in Breda. Daar worden ze verhoord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.