Documentaire 'Blinde Liefde' in première bij Omroep Brabant

EINDHOVEN - Je kent de uitspraak 'liefde maakt blind', maar neem die uitspraak eens letterlijk. Bestaat blinde liefde? Op die vraag zocht documentairemaker Jenny van den Broeke een antwoord.
In een documentaire heeft Van den Broeke het leven van drie verliefde tieners, met heel verschillende ideeën over liefde, vastgelegd. Dat was volgens haar niet zo simpel. "Als documentairemaker ben je erg visueel ingesteld maar je vertelt het verhaal van drie blinde jongeren. Het is daarom erg lastig hun verhaal te vertellen met beeld."

Animaties en brailleachtig camerawerk
De kijker ervaart het verhaal aan de hand van animaties en brailleachtig camerawerk. "Blinden bouwen hun wereld op vanuit details", legt Van den Broeke uit. "Ze raken dingen aan en voelen zo wat het is. Om de kijker dit te laten ervaren, maken we in het begin van de documentaire veel gebruik van close-ups."

De wereld over
'Blinde Liefde' draaide eerder al op het Internationale Festival van Korte Films (SF Shorts) in het Amerikaanse San Francisco. Ook kreeg de film een 'eervolle vermelding' op het Santa Monica Festival van Onafhankelijke Films (SaMo Indie) in Los Angeles. Niet lang daarna draaide de documentaire twee keer tijdens het Austin Film Festival in Texas. "Daar kon ik helaas niet bij zijn want de reis was te duur", vertelt Van den Broeke. "Daarnaast zit ik met een drukke planning, dus dat was wel balen."

Op 20 februari om halfelf 's avonds gaat de documentaire 'Blinde Liefde' in première bij BrabantDoc op Omroep Brabant. De film er een is in de reeks 'Brabantse Beauties', waarmee Omroep Brabant documentairemakers ondersteunt, met hulp van het Mediafonds.