Daders juwelenroof Indoor Brabant in Den Bosch jaren de cel in

4 maart 2014 om 15:30
nl
De drie mannen die vorig jaar een kraam van juwelier Gassan Diamonds in de Brabanthallen in Den Bosch leegroofden, moeten vier, vijf en 5,5 jaar naar de gevangenis. De rechter in Den Bosch heeft dat dinsdag bepaald.
Geschreven door

Er was respectievelijk negen, acht en zes jaar geëist tegen Peter V. uit Den Bosch, Igor de L. uit Eindhoven en Daan C. uit Den Bosch.
AanhoudingenDe drie werden opgepakt omdat de politie één van hen, Igor de L., verdacht van de aanslag op het gemeentehuis van Waalre.
Eén van de andere verdachten is de 42-jarige Daan C. uit Den Bosch. Die werd eerder veroordeeld voor de moord op beroepscrimineel Leon Macé in café 't Huukske aan de Graafseweg in Den Bosch. 
AanklachtDe opbrengst van de roof op juwelier Gassan op Indoor Brabant in Den Bosch wordt geschat op ruim 600.000 euro. Verder worden de mannen verdacht van het stelen van verschillende auto's en ruim 3000 kilo vuurwerk uit de Boerenbond in Uden. Er wordt vermoed dat de buit in Antwerpen is verkocht. Slechts een klein deel werd teruggevonden bij een koper in het Limburgse Urmond.
Via afgetapte telefoongesprekken kwam de politie op het spoor van de overvallers. "De spullen moeten weg. Ik zal ze goed wegleggen", was te horen op een tape in de nacht na de overval.
CamerabeeldenTijdens de zitting waren ook diverse camerabeelden te zien. Zo was onder meer te zien dat twee van de verdachten op de middag voor de overval in de Brabanthallen rondliepen om de situatie te verkennen. Ook was te zien hoe een van de verdachten een betonschaar kocht bij de Gamma.
Tijdens de overal werd een pistool gericht op een bewaker. De vitrinekasten werden aan diggelen geslagen, waarna de overvallers hun slag konden slaan. Een deel van de sieraden werd in september teruggevonden.
De man waar een deel van de sieraden zijn teruggevonden, beweerde dat hij ze gekocht had van een Belgische man.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.