Video

Basketballers SPM Shoeters wacht pittige klus om bekerfinale te halen

4 maart 2014 om 21:28 • Aangepast 22 november 2020 om 01:38
nl
SPM Shoeters heeft de eerste wedstrijd in de halve finale van het toernooi om de basketbalbeker in en tegen Groningen verloren. Het werd 77-66.
Profielfoto van
Geschreven door

De Bosschenaren die vorig jaar de beker wonnen, keken de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. Die was maximaal 21 punten. In de slotfase redde SPM, onder leiding van Kees Akerboom (24 punten), wat er te redden viel. De return is dinsdag 18 maart in Den Bosch.
Komende zaterdag staan beide ploegen weer tegenover elkaar, maar dan voor de competitie in De Maaspoort. SPM de nummer twee op de ranglijst ontvangt dan Groningen de koploper.

Wachten op privacy instellingen...

'We waren niet scherp genoeg'Na afloop wisten de spelers dat ze niet scherp genoeg waren, vooral in het eerste deel. "Het leek wel of Groningen agresiever waren. Wij lieten ook af en toe steken vallen. We lieten ze teveel scoren via de rebound", aldus speler Ralf de Pagter.
Toch zag hij kansen om toch door te dringen tot de finale van het bekertoernooi. "Het verschil is elf punten. Het is zeker nog mogelijk. De volgende keer moeten we wel agressiever spelen, de rebound meer controleren, en aanvallend moeten we meer brengen", zo sprak De Pagter na afloop.
'Het momentum was duidelijk voor Groningen'Ook Kees Akerboom zag dat GasTerraFlames duidelijk de betere was. "We hadden veel technische fouten. Het momentum was duidelijk voor hun. Uiteindelijk hebben we de schade nog kunnen beperken, maar we hadden het natuurlijk anders gewild", zo was de realistische reactie van Akerboom.
"We hadden moeite om te doen wat wij normaal doen. Ik denk dat wij vanavond te snel overdonderd waren." Toch denkt Akerboom dat SPM Shoeters de halve finale nog gaat winnen. "Thuis hebben we meer kans. Ik denk dat zij dan moeilijker hun spel kunnen spelen. Het zal spannend worden", zo besloot Akerboom.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.