Video

Glitterjurken en Galapakken: leerlingen De Driezwing in Breda winnen Kinderrechten Filmfestival

18 februari 2014 om 14:16
nl
Leerlingen van basisschool De Driezwing in Breda hebben dinsdag het Kinderrechten Filmfestival gewonnen. Het festival wordt gehouden om kinderrechten onder de aandacht te brengen.
Geschreven door

300 Bredase basisscholieren maakten in totaal elf filmpjes. Die waren dinsdag te zien in bioscoop Pathé in Breda. Speciaal voor de galapremière hadden de leerlingen zich in glitterjurken en nette pakken gestoken.
"Het is belangrijk dat kinderen ook beschermd worden en dat dat onder de aandacht wordt gebracht," vertelt scholier Bent Pennings. Ook hij draagt een stropdas tijdens de première. "Kinderen hebben recht op vrijheid."
Verboden InformatieDylan Swinkels maakte met zijn klasgenoten het winnende filmpje 'Verboden Informatie' dat gaat over het recht op informatie. "Ik vind het heel tof dat we hebben gewonnen, want ik had het eigenlijk niet verwacht. De andere films vond ik ook heel goed."
In Verboden Informatie krijgen de kinderen geen toegang tot de bibliotheek.[youtube:body:http://youtu.be/3BNjz6ystIE]
Landelijke finaleDe winnaars doen mee aan de grote landelijke finale van het Kinderrechten Filmfestival. Die wordt op 20 juni gehouden in de Amsterdamse bioscoop Tuschinski.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.