Video

Explosie in growshop Breda, buurtbewoner zag mannen met bivakmutsen wegrennen

20 februari 2014 om 13:46 • Aangepast 22 november 2020 om 01:49
nl
In growshop De Boerenschuur aan de Oranjeboomstraat in Breda heeft in de nacht van woensdag op donderdag een explosie plaatsgevonden. Ook woedde er een flinke brand. De technische recherche doet donderdagochtend onderzoek. "De vraag is of de brand is ontstaan na een explosie of dat er een brand woedde waardoor de ontploffing is ontstaan", zegt een politiewoordvoerder.
Profielfoto van
Geschreven door

Een buurtbewoner hoorde rond kwart over twee een harde knal. Hij zag toen hij naar buiten keek twee mannen met bivakmutsen wegrennen.
Voorpui op straatDoor de explosie is de voorpui uit de growshop geslagen en kwam die op straat terecht. De brandweer bestreed de felle brand met twee blusvoertuigen en een hoogwerker.
Volgens getuigen waren de vlammen wel vijf meter hoog. "Iedereen kwam naar buiten. Het was een enorme chaos op straat, het was echt heel erg schrikken", zegt een buurtbewoonster.
'Ik dacht dat het een grap was'Jimmy de Theije, eigenaar van de 'urban store' die enkel zaadjes en tuinproducten verkoopt, wist niet wat hij meemaakte. "Toen ik gebeld werd dat er een explosie was geweest, dacht ik dat het een grap was. Ik geloofde het niet."
De Theije zegt dat hij geen vijanden heeft. "Geen flauw idee wie het kunnen zijn. Ik kreeg van bewoners te horen dat er een fikse ruzie aan de gang was voordat de knal plaatsvond. Helaas, er is nu geen redden meer aan." De eigenaar gaat uit van opzet. "Dat durf ik vrijwel zeker te zeggen. De deur is opengebroken."
Ramen en deuren uit voorzorg geslotenVanwege de flinke rookontwikkeling werden omwonenden via Twitter opgeroepen ramen en deuren uit voorzorg te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. Rond vier uur was het vuur onder controle. De politie onderzoekt hoe de explosie en de brand zijn ontstaan.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.