Video

Gemeentehuis Waalre krijgt nieuwe plek: activiteitencentrum 't Hazzo in Aalst

26 februari 2014 om 00:15
nl
Het nieuwe gemeentehuis van Waalre komt niet op de plek van het afgebrande gemeentehuis aan de Koningin Julianalaan, maar in activiteitencentrum 't Hazzo in Aalst. De gemeenteraad van Waalre heeft dat dinsdagavond besloten.
Geschreven door

Vanwege emoties en herinneringen wilden veel inwoners het nieuwe gemeentehuis op de oude plek. Omdat dat op de langere termijn goedkoper uitpakt, koos de gemeenteraad voor een verbouwing van het bestaande activiteitencentrum 't Hazzo. Die verbouwing kost zeker 8,3 miljoen euro en moet medio 2016 klaar zijn.
"We hebben begrip voor de sentimenten maar onze keuze is rationeel'', zei PvdA-fractievoorzitter Tony Liebregts dinsdagavond.
GemeentehuisIn de zomer van 2012 brandde het gemeentehuis af door een aanslag. Twee auto's reden het pand binnen, waarna een grote brand ontstond die het gemeentehuis in as legde.
Enkele maanden geleden werden drie mannen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag, maar vanwege gebrek aan bewijs werden zij later weer vrijgelaten. De politie is nog steeds op zoek naar de daders.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.