Video

Meisje dat 'superopa' mist, meldt zich bij burgemeester Veldhoven

5 maart 2014 om 22:13 • Aangepast 22 november 2020 om 01:38
nl
Burgemeester Jack Mikkers van Veldhoven ontving woensdagochtend een brief met een wel heel erg schattig verzoek. Of hij ervoor wil zorgen 'dat de dood niet meer bestaat', want afzender Dewi is haar 'superopa' verloren. Helaas wist hij niet hoe haar te bereiken. Inmiddels heeft haar moeder zich gemeld, schrijft hij op Twitter.
Profielfoto van
Geschreven door

Woensdag twitterde de burgemeester een foto van de brief. "Lieve burgemeester. Ik wil dat de dood niet bestaat, want mijn superopa is doodgegaan en daarom ben ik heel verdrietig. Kun je mij helpen?", schrijft Dewi. Helaas vergat ze te vermelden waar ze woont of wat haar achternaam is. 's Avonds meldde haar moeder zich alsnog bij de burgemeester.

Wachten op privacy instellingen...

Brok in de keelBurgemeester Mikkers kreeg een brok in de keel van het lezen van het briefje. "Het is heel direct en confronterend, ik schrok er wel van. En iemand terug brengen van de dood kan een burgemeester niet."
Maar troost bieden kan een burgervader natuurlijk wel. Daarom wil Mikkers graag een gesprek met Dewi. "Ik wil haar wel eens horen vertellen over haar superopa. Dan kun je de herinnering levend houden."
Binnenkort gesprekBurgemeester Mikkers zei woensdagavond dat de moeder van het meisje erg blij was dat hij serieus op de brief inging. Binnenkort komt er een gesprek tussen Mikkers en het meisje.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.