Video

V1 in Kruisland compleet vernietigd, bewoners weer naar huis [VIDEO]

27 februari 2014 om 23:37
nl
De V1 die donderdagmiddag met succes is opgeblazen in Kruisland, is compleet vernietigd. Er is niets meer van overgebleven. Dat maakte de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) bekend tijdens een bewonersbijeenkomst in Kruisland. Er kwamen ook nieuwe beelden van de ontploffing naar buiten.
Geschreven door

Defensie, de politie en de burgemeester van Steenbergen praatten de 23 buurtbewoners bij. Bij de bijeenkomst werd duidelijk dat er na de ontploffing amper luchtverontreiniging werd waargenomen. Het is niet duidelijk of de grond vervuild is geraakt, omdat het bodemonderzoek nog loopt.
Burgemeester Vos maakte tijdens de bijeenkomst verder een compliment aan de bewoners voor hun vlotte medewerking. De gemeente gaf iedereen een klein cadeautje en een bloemetje mee. Vos prees ook de mensen die bij 'V-day' betrokken waren. 
Geen incidentenDe politie zette 60 mannen en vrouwen in. Ze bewaakten de wegafzettingen en na de ontploffing de huizen van de bewoners. Volgens de politie verliep de hele operatie zonder incidenten.
Ondanks het vliegverbod dook er in de loop van de middag toch nog een vliegtuig in de buurt op. Vermoedelijk was dat een Herculestransportvliegtuig van de luchtmacht. Burgemeester Vos zei dat dit iets is dat tijdens de evaluatie moet worden meegenomen.
Huizen niet beschadigdDe bewoners keerden donderdagavond rond half acht uur 's avonds terug naar huis. Daar werden ze opgewacht door agenten met wie ze het huis controleerden. Voor zover bekend raakten de huizen niet beschadigd.
*** Lees ook: Alles wat je moet weten over de V1-bom in Kruisland

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.