Video

'Wie is Loesje?' van Opera Zuid: geen opera maar een superglue-liedjesprogramma

6 maart 2014 om 12:13
nl
Een opmerkelijke stap voor een operagezelschap! Opera Zuid heeft donderdagavond in Eindhoven de premiére van 'Wie is Loesje?', geen opera maar muziektheater met liedjes uit de eerste helft van de twintigste eeuw.
Geschreven door

Loesje verwijst naar 'het snoesje van de drummer van de band'. Een nummer waar The Ramblers ooit hoge ogen mee gooiden maar dat ook in allerlei hedendaagse remixen terug is te vinden op YouTube.
[YouTube:body:http://youtu.be/eKLKGfM7aNc]
Muzikale herinneringenIn de voorstelling van Opera Zuid is Loesje een oude oma, gespeeld door Miranda van Kralingen, die met haar kleindochter op visite gaat in het met sloop bedreigde theater waar ze ooit werkte. Het bezoekje roept allerlei muzikale herinneringen op.
De kleindochter is bovendien benieuwd wie haar grootvader is. Oma heeft tot nu toe daarover haar mond gehouden en kleindochter hoopt haar tijdens het uitje tot onthullingen te kunnen verleiden.
Warme gevoelensDe oorsprong van de voorstelling ligt bij de warme gevoelens die Miranda van Kralingen samen met zangers Willem de Vries en Martijn Sanders koestert voor het (internationale) repertoire uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Liedjes die ze in onbewaakte momenten tussen de operavoorstellingen samen zongen.
Opera Zuid heeft inmiddels al een poosje naam als gezelschap waar jonge Nederlandse zangers hun eerste stapjes op operagebied mogen zetten. Met 'Wie is Loesje?' wil directeur Miranda van Kralingen die jonge zangers ook eens in contact brengen met ander repertoire. Bovendien hoopt ze de voorstelling straks op zo veel plaatsen te verkopen dat die jonge zangers ook een poosje van een inkomen zijn voorzien.
Meezingen Regisseur Marc Krone is enthousiast over zijn nieuwe voorstelling. "Het is muziek die als superglue in je hoofd blijft zitten. Eigenlijk wil je het podium opspringen en meezingen". En dan na even nadenken: "Dat moet ook kunnen. Niet op het podium natuurlijk, maar meezingen... gewoon doen!"
[YouTube:body:http://youtu.be/eIh3pxQmlYI][YouTube:body:http://youtu.be/pc6IM-dU7vA]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.