Spaanse truckchauffeur schrikt van rinkelen spoorwegovergang en ramt spoorboom in Vught

6 maart 2014 om 12:22 • Aangepast 22 november 2020 om 01:37
nl
Een vrachtwagenchauffeur heeft donderdagochtend een spoorboom aan de Helvoirtseweg in Vught geramd. Het treinverkeer door Vught is niet stilgelegd. Wel rijden treinen met een aangepaste snelheid.
Profielfoto van
Geschreven door

Medewerkers van ProRail waren rond elf uur donderdagochtend nog bezig met de reparatie van de spoorboom die rond halfelf werd geramd door de chauffeur. Het is volgens omstanders niet de eerste keer dat het misgaat op de bewuste spoorwegovergang. Voor vrachtwagens is de krappe bocht van de Rembrandtlaan in de richting van de Helvoirtseweg moeilijk te nemen.
Chauffeurs kiezen er vanuit Den Bosch in de richting Tilburg juist voor deze weg te nemen om het spoorwegviaduct over de N65 te ontwijken. Dit is namelijk maar 4.10 meter hoog waardoor ze bang zijn vast te komen zitten. Een keuze die de onfortuinlijke vrachtwagenchauffeur donderdagochtend dus voor een ander probleem stelde.
Geschrokken van het gerinkel?Toen de spoorbomen van de overweg aan de Helvoirtseweg begonnen te rinkelen, probeerde hij net de bocht te nemen. Waarschijnlijk is hij geschrokken van het gerinkel waarna hij de spoorboom ramde.
Na enig oponthoud kon de chauffeeur zijn weg vervolgen.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.