Michael van Gerwen speelt gelijk tegen Adrian Lewis: 'Moet terug naar trainingsbord'

6 maart 2014 om 23:37 • Aangepast 22 november 2020 om 01:37
nl
Michael van Gerwen heeft donderdagavond de winst uit zijn handen laten glippen in de vijfde ronde van de Premier League darts in Exeter in het Verenigd Koninkrijk. Hij speelde gelijk tegen Adrian Lewis.
Profielfoto van
Geschreven door

De wereldkampioen uit Vlijmen kwam via 2-0 en 6-3 voor, maar liet het toen plotseling afweten. Twee matchdarts op dubbel twintig waren niet aan hem besteed.
GelijkspelLewis kreeg daarop nieuwe moed en won de laatste drie legs, waardoor het 6-6 werd. Van Gerwen staat tweede in de Premier League, op één punt van koploper Peter Wright.

Wachten op privacy instellingen...

"Ik speelde om te winnen. Ik ben erg teleurgesteld dat dit niet lukte", reageerde Van Gerwen na de wedstrijd. "Maar Adrian is een van de taaiste darters om tegen te spelen."
'Terug naar het trainingsbord'"Ik heb een paar fouten gemaakt tijdens de wedstrijd", beseft 'Mighty Mike'. "Ik moet terug naar het trainingsbord om er zeker van te zijn dat dit niet opnieuw gebeurt. Op de belangrijke momenten, bijvoorbeeld toen ik 6-3 voor stond, gooide ik slechte scores. Dat mag niet op dit niveau."
"Volgens mij wilden we allebei te graag", reageerde Lewis. "We speelden geen van beiden zoals we kunnen."
BarneyOok landgenoot Raymond van Barneveld moest donderdag genoegen nemen met één punt. Hij speelde ondanks een voorsprong 6-6 tegen Dave Chisnall.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.