Bram Peters kansloos uitgeschakeld op WK atletiek: 'Leerschool voor mij'

7 maart 2014 om 18:41 • Aangepast 22 november 2020 om 01:36
nl
Het WK-debuut van Bram Peters uit Heesch duurde precies 47,50 seconden. In die tijd kwam hij als laatste in zijn serie over de finish op de 400 meter. "Ik had hier meer van gehoopt, maar ik heb hier heel veel geleerd", blikt hij vrijdagmiddag niet geheel ontevreden terug.
Profielfoto van
Geschreven door

Twee weken geleden liep hij nog het 27 jaar oude Nederlands record uit de boeken tijdens het NK indoor (46,71). Tijdens het WK indoor in het Poolse Sopot was hij dus 0,8 seconden langzamer.
'Niet zoals twee weken geleden'"Vandaag ging het niet zoals ik het in m'n hoofd had en niet zoals het twee weken geleden ging", blikt Peters terug. "Toen liep ik de race precies zoals ik het in m'n hoofd had zitten. Vandaag kon ik voor het eerst meedoen in het grote geweld van de wereldtop en dat ging net wat anders. In Nederland ben ik gewend bij de start de leiding te pakken, nu moest ik achteraan sluiten. En ik maakte een aantal schoonheidsfoutjes.
Uiteindelijk kwam hij als vijfde en laatste over de finish in zijn serie. Toch kan hij daar niet heel lang over treuren. "Dit WK is echt een leerschool voor mij. Ik ben pas 22 jaar en echt goed bezig. Deze les neem ik mee richting het outdoorseizoen, waar ik mezelf heel erg goed wil laten zien."
Supporter van BroersenIn tegenstelling tot Peters doet Nadine Broersen uit Dongen het wel erg goed op het WK indoor. Vanaf de tribune wordt ze daarbij aangemoedigd door haar provinciegenoot uit Heesch. "Na mijn race ben ik in het stadion gaan zitten om te zien dat ze het nationaal record hoogspringen sprong. Ik ben nu van atleet supporter geworden, dus ik ga nu het Nederlands team aanmoedigen.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.